Oulun kauppatori

Oulun kauppatorista on muodostunut oululaisten ehdoton kohtaamispaikka. Vilkkaalta torilta saa mitä monenlaisimpia tuotteita aina vihanneksista, juureksista ja marjoista ruoka-annoksiin sekä vaatteisiin ja koruihin. Lisäksi kauppatorilla on myös torikahviloita.

Toria ympäröivissä tunnelmallisissa vanhoissa varastoaitoissa on paitsi persoonallisia kahviloita ja ravintoloita, myös uniikkeja putiikkeja.

Torilla jo vuodesta 1901 palvellut kauppahalli on suljettu 1.1.2019 alkaen peruskorjauksen vuoksi. Korjaustyöt kestävät vuoteen 2020 saakka.

Avoinna

Oulun torilla ei ole aukioloaikoja. Pääsääntöisesti esimerkiksi tuoretuotteiden osalta torikauppa keskittyyy klo 8-16 välille, mutta iltatoritoimintaa on joka ilta.

Torialueen käyttöluvat

Oulun Liikekeskus ry:ltä haetaan torialueen käyttöluvat.

Lupaa tulee hakea viimeistään 21 päivää ennen alueen käyttöä lähettämällä lupahakemus sähköpostilla osoitteeseen info@oulunliikekeskus.fi

Alueen käyttölupahakemuksessa tulee esittää riittävät suunnitelmat toiminnasta, aluerajauksista, rakenteista, kalustosta ja toimintavarusteista.

Torin kesäkirppis

Kirpputori järjestetään kesän ajan 1.6.-31.8.
Pöytiä ei voi varata etukäteen, vaan ne jaetaan aamulla saavuttaessa paikalle.

Kauppahalli

Kauppahalli on suljettu 1.1.2019 alkaen.

The Oulu Market hall is closed from 1.1.2019.

www.oulunkauppahalli.fi

"Ookko nää Oulusta, pelekääkkö nää polliisia?"

Toripolliisi

Toimintaa torilla valvoo edelleen entisajan toripoliisien toiminnasta muistuttava sympaattinen ja suosittu taiteilija Kaarlo Mikkosen Toripolliisi-veistos (1987). Tutkippas lähemmin, mikä lienee suosituin tapa ottaa kuva yhdessä Toripolliisin kanssa - se selviää Toripolliisista itsestään!

Toripolliisista voit lukea lisätietoa täältä.