06.11.2013, Henna Ukonmaanaho

Tiernapoikapatsashankkeen keräys jatkuu!

Oulun kaupungin tiernapoikaperinne on vahva ja elävä. Se on säilynyt katkeamattomana yli 130 vuotta.  Perinnettä ovat ylläpitäneet lasten ja nuorten nelihenkiset tiernapoikaryhmät.  Tätä perinnettä kunnioittaakseen Tiernasäätiö käynnisti syksyllä 2012 hankkeen Ouluun sijoitettavan tiernapoika-aiheisen patsaan pystyttämiseksi. Hanke jatkuu edelleen varainhankinnalla.

Sijoituspaikka vahvistunut Rotuaarille
Oulun kaupungin yhdyskuntalautakunnan päätöksellä patsas tullaan sijoittamaan väliaikaisesti Kirkkokadulle ja lopullinen sijoituspaikka suunnitellaan ja rakennetaan Isokadun yhteydessä. Patsas on tarkoitus julkistaa väliaikaisella paikallaan marras-joulukuussa 2014.

Kustannusarvio ja rahankeräys
Patsaan kustannusarvio on 106.000 euroa. Rahankeräyslupa hankkeella on kahdeksi vuodeksi elokuun loppuun 2014. Patsashankkeelle voi tehdä suoria lahjoituksia tilille Oulun OP FI97 5741 4020 0588 84.

Patsashanketta voi lahjoitusten lisäksi tukea myös ostamalla keräystuotteita, joita on taas tarjolla. Keräystuotteita ovat suuren suosion saaneet joulukortit uudella kuva-aiheella, mukit, joulutervehdyksenäkin toimiva haitarikoriste, tarjottimet, esiliina sekä pienoistiernat –kipsipatsas.
Keräystuotteet ovat myynnissä Oulun Akateemisessa kirjakaupassa, Oulun seudun Prismoissa ja Oulun taidemuseon museokauppa Ainoassa. Lisäksi tuotteita voi ostaa Tiernasäätiön verkkokaupan kautta: www.tiernakaupunki.fi.
Pienoistiernat –patsasta on saatavilla vain museokauppa Ainoasta ja Tiernasäätiöstä.

Toteutustapa
Patsaan tekee taiteilija Sanna Koivisto.

Iiläinen Sanna Koivisto on ollut päätoiminen kuvataiteilija vuodesta 1977. Hän on myös opettanut taideai-neita koko uransa ajan. Sanna Koiviston tuotanto on laajaa ja monipuolista. Se ulottuu julkisista monumenteista muotokuviin ja piirroksiin. Keskeinen osa hänen tuotantoaan ovat myös sekatekniikalla toteutetut maalaukset, veistokset ja installaatiot. Sanna Koivisto on myös aktiivinen järjestötoimija kotiseudullaan, erityisesti KulttuuriKauppilassa, jonka perustajajäsen hän on.


 

Rotuaari.info Facebookissa