08.08.2011,

Roviantissa vieraili yli 46 000 kävijää

Piknik Areenalla Oulun torilla 27.–30.7.2011 järjestetty Roviantti-ruokatapahtuma keräsi ennätysmäärän yleisöä. Tapahtumassa vieraili yli 46 000 kävijää. Tämä osoittaa, että tapahtuma on saavuttanut suuren yleisön suosion. Tapahtumassa myytiin noin 40 000 ruoka-annosta eli suurin osa kävijöistä myös ruokaili alueella. Rovianttiin oli vapaa pääsy sekä päivällä että illalla.

Suosituimmaksi päiväksi osoittautui keskiviikko, jolloin alueella vieraili yli 13 000 henkilöä.

- Keskiviikon ohjelman teemana oli lähiruoka, jota esiteltiin monipuolisesti päivän ohjelmassa ja koko tapahtuman ajan Oulun torilla olleella Lähituotteiden torilla, Heikki Viertola Oulun Liikekeskus ry:stä kertoo.

- Lähiruoka tulee jatkossakin olemaan Roviantin kantavia teemoja. Haluamme Roviantissa esitellä paikallista ruokakulttuuria ja olla mukana nostamassa lähiruoan arvostusta.

Myös muut päivät keräsivät kukin noin 11 000 kävijää. Muita teemoja olivat peruna, liha ja kala sekä lasten oma päivä, Vekarantti. Säät suosivat koko tapahtuman ajan.

Roviantti tuo esiin oululaista ravintolakulttuuria ja sen korkeaa tasoa kesäisen rennossa tunnelmassa. Yhteistyötä tehtiin myös Oulun kaupunginteatterilla järjestetyn kansainvälisen perunatutkijoiden seminaarin (EAPR) kanssa. Lisätietoja tapahtumasta www.roviantti.info.

 

Rotuaari.info Facebookissa