Toripolliisi

Kauppahallin edessä sijaitseva Toripolliisi on Kajaanissa syntyneen Kaarlo Mikkosen ainoa julkinen teos. Patsashankkeen ´primus motorina´ toimi taidemuseon silloinen näyttelysihteeri Kaija-Rita Koivisto, joka näki Mikkosen luona vieraillessaan pienen poliisiveistoksen.

Toripolliisin rahoitusta varten käynnistettiin kansalaiskeräys 1985. Saldon etenemistä seurattiin paikallisissa lehdissä. Keräystä vauhditettiin haastekampanjalla ja myymällä minipatsaita, postikortteja sekä Antellin toripoliisiaiheisia piparkakkuja. Pronssinen Toripolliisi-veistos paljastettiin joulupäivänä 1987.

Teoksen nimi viittaa torilla vuosina 1934-79 toimineeseen kolmeen toripoliisiin, joiden tehtävänä oli valvoa alueen kuria ja järjestystä. Toripolliisipatsaan mallina eivät ole varsinaisesti olleet Oulun toripoliisit.

Lue lisää toripolliisipatsaasta Oulun poliisin nettisivuilta.

 

Kauppatorin historiaa

Oulun Torinranta on toiminut kauppapaikkana ja satamana jo 1700-luvulta lähtien. 1700 ja 1800-luvuilla torinrannassa oli runsaasti makasiineja kauppahuoneiden käytössä. 1800-luvulla makasiineja paloi kahteen otteeseen runsaasti, mutta osa niistä säilyi vielä 1900-luvulle asti. Osa myös purettiin ja käytettiin mm. uuteen hirsirakentamiseen.  1800 ja 1900-lukujen taitteessa silloinen Pakkahuoneentori muuttui Kauppatoriksi, ja alkoi saada nykyisensuuntaisia muotojaan.

Kauppatorin ympärillä sijaitsevat Oulun Kauppahalli (1901) sekä historialliset aittarakennukset 1700 ja 1800-luvuilta, jotka tänä päivänä toimivat ravintola-, kahvila- ja myymälätiloina. Lisäksi kauppatoria reunustavat Oulun kaupunginteatteri ja Oulun kaupunginkirjasto. Meritullin vierassatama sijaitsee Kiikelin saaressa, jossa on nykyisin myös asutusta.

Torinrannassa nykyisen Autorannan pysäköintialueen paikalla sijaitsi Oulun linja-autoasema (1937), joka siirrettiin Raksilaan vuonna 1983. Lähempänä toria, torin koillispuolella nykyisen Ahtisaaren Aukion paikalla, sijaitsi taas funkkistyylinen Esson huoltoasema (1934), joka purettiin vuonna 1993. Linja-autoaseman siirto Raksilaan hiljensi torin toimintaa merkittävästi, kun torin läpikulkuliikenne loppui.

Aiemmin kauppatorilla oli myös Hailuotolaiva-kahvila, joka toimi kuivalle maalle nostetun Hailuoto-laivan sisätiloissa vuodesta 1972 aina 1990-luvulle saakka. Hailuotolaiva siirrettiin Lumijoen Varjakkaan vuonna 1997, jossa se on kahvila- ja majoituskäytössä.

Torialueen perusparannus toteutettiin 1996-1998, jolloin myös aitat siirrettiin nykyisille paikoilleen. Perusparannuksessa uusittiin torialueen kunnallistekniikka, pinnoitteet ja varustetaso. 2000-luvulla torialue on kehittynyt merkittäväksi kauppa- ja kohtaamispaikaksi. Toripaikat ovat lähes täyteen vuokrattuja kesäajan. Sekä kauppahalli, aitat että torikahvilat palveluineen täydentävät perinteisen torikaupan palveluita.

Bookmark and Share